fbpx Triin-Mary Raudkivi: Jumal kõnetab iga päev! | 3D kogudus

Triin-Mary Raudkivi: Jumal kõnetab iga päev!

Teisipäev, 1. september 2015

Imetlen seda, et Jumal meid nii tihti kõnetab. Ta teeb seda läbi oma Sõna, teiste inimeste, palve või ülistuse. Ma olen noor kristlane, kuid olen korduvalt kogenud, kuidas Jumal on nii elav! Ta on viimasel ajal kõnetanud mind väga sügavatel teemadel, näiteks hoolimine ja kaasa teenimmine. Olgugi, et see oli mulle väga isiklik, jagasin sellest ka suvel Võimaluste Festivalil. Jumal andis mulle selleks julgust ja tarkust. Olgu tegemist mistahes raske olukorraga, siis kui Jumal annab meile märku, et tuleks sellest teistele jagada, peab Talle kuuletuma. Oma kogemuste jagamine on võimalus teisi hoiatada või neile millestki märku anda. Jumala kõnetused võivad vahel olla ka päris vastumeelsed ning me võime küsida, miks me peame mingitest raskustest läbi minema või tegema ebamugavaid asju. Kui aga surume enda ego alla ja rahuneme, siis saame mõelda: “Olgu, Jumal, kui see on Sinu plaan, täidan seda.”

Sarnane olukord oli mul Uue Generatsiooniga. See on noorte liikumine, mille kaudu noortegrupid saavad koolides evangeeliumi jagada, koos palvetada ja erinevatel viisidel kristlust välja elada. Alguses ma ei tahtnud Paide Gümnaasiumis selle liikumise juht olla, kuid üsna peatselt sain Jumalalt kindlaid vastuseid, et arvatavasti pean ikkagi selle väljakutse vastu võtma. Olin eriti tänulik, kui sain Jumalalt nõu ka selles osas, kes võiks juhile abiks sobida. 

Olen õppinud läbi Jumala kõnetuste seda, et peame olema valvsad ja valmis muutusteks. Minuga juhtus aga see, et kuigi tahtsin elada Jumala Sõna järgi ning jagada evangeeliumi ja elada seda igal hetkel välja, siis ühel hetkel see ei tundunud mulle enam õige. Minu fookus oli paigast ära: jagasin evangeeliumi selleks, et tuua au endale, mitte Jumalale. Õppisin, et pean kuulama Jumala kutset ning tegutsema siis, kui Tema ütleb. Nüüd jagan evangeeliumi siis, kui Jumal mind selleks kõnetab, sest Temale kuulub au ja kiitus! Me ei tohi ära unustada, et Jumal on alati meiega, ent me peame kuulama, mida Temal on meile öelda! Au ja kiitus Jumalale!

Triin-Mary Raudkivi