fbpx Otsus kuulata Jumalat | 3D kogudus

Otsus kuulata Jumalat

Neljapäev, 31. märts 2016

Olles abiturient, mõtlen paratamatult tihti sellele, mida soovin oma eluga saavutada, milliseid valikuid teha. Kuhu minna edasi õppima? Kas jääda Eestisse või minna taas välismaale - aga kuhu..?

Esimene uitmõte piiblikooli minemisest tekkis mul eelmise aasta kevadel, kui lõpetasin 11. klassi. Tollal ei kaalunud ma seda variant eriti tõsiselt ning lisaks tekitas minus segadust erinevate piiblikoolide rohkus. Ma lihtsalt ei osanud kuidagi seda sobivat leida, mistõttu jäigi plaan mõneks ajaks tagaplaanile.

Tänu ühele oma sõbrannale hakkasin hiljem põhjalikult uurima YWAMi (Youth With A Mission’i) pakutavaid Discipleshipi kursuseid erinevates maailmanurkades. Mulle meeldisid nende õppekavas olevad tunnid, mis tundusid väga praktilised ning lisaks kuulus selle 5-kuise treeningu sisse ka 2-kuune evangeelne misjonireis mõnda teise riiki, millest ma muidugi koheselt vaimustusse sattusin. Mõne aja möödudes hakkas minu tähelepanu köitma ka Freedom Churchi Akadeemia Inglismaal, mis pakub võimalust osaleda 9 kuu jooksul läbitavas õppes, keskendudes Jumalaga suhte arendamisele, uute campuste rajamise õpetamisele, noorte- ja lastetööle jm. Freedom Church'i olen ma tegelikult juba kahel korral ka külastanud ning see on mulle mõlemal korral väga koduse ja positiivse mulje jätnud. Soov minna oli justkui olemas, kuid mu peas oli veel mitmeid vastamata küsimusi: Kuhu siis ikkagi minna? Kuidas vajaminev raha kokku saada? Mis siis kui ma ei vali parimat võimalikku valikuit või kui Jumal tahab, et ma üldse hoopiski Eestisse jääksin? jne.

Ühel õhtul, olles just rääkinud oma vanematega ning kuulnud neilt kahtlust süstivaid kommentaare, kuidas tegelikult ikkagi ei ole üldse kindel, et ma kõik selleks aastaks vajamineva raha kokku saan ning üleüldse kui kallis elu välismaal on, soovitasid nad siiski mul lihtsalt kuhugi Eesti ülikooli õppima minna, et mõni “päris” kõrgharidus omandada. Seejärel läksin oma tuppa ning kuulasin ühte oma lemmikut Freedom Churchi ülistuslugu “Amongst The Waves”. Tihti oli see sama lugu oma sõnumiga “Out here I will find You, amongst the waves I’ll find You. And if it’s You, would you just call me out? And I’ll come to you.” olnud justkui minu palve Jumalale. Kuid tollel hetkel tundsin nii selgelt, kuidas Jumal justkui ütles mulle, “Aga ma kutsun ju, võta mu käest ja tule.” Mõistsin, et ma tõesti tahangi võtta selle järgmise aasta, minna mõnda kooli, kus saan pühendada Jumala, Tema tahte ja Sõna tundma õppimisele, kuid endiselt ma veel ei teadnud, millist kooli ja millises riigis valida.

Tänu erinevatele inimestele mu elus sain aru, et ma seisan valiku ees, kus valesti valida ei ole võimalik. Jumalal ei ole tegelikult vahet, millise kooli kasuks ma otsustan, nii kaua, kui mu süda kuulub Talle ja tahab teenida vaid Teda. See ongi valikuvabadus, mille ta meile inimestena andnud on. Tal on hea meel ja ta õnnistab meid kui tahame elada Tema tahte kohaselt, olenemata riigist, kus me parajasti asume või millega me tegeleme (olgu selleks kool, töö või midagi muud). Ühel hetkel otsustasingi ma lihtsalt Freedom Academy kasuks, täitsin ära avalduse, osalesin Skype intervjuul ning tegelikult alles mõned nädalad tagasi sain vastuse, mida olin pikisilmi ootanud – olen Freedom Academysse vastu võetud!

Üks asi, mis mind Jumala juures ühe uuesti ja uuesti hämmastab, on see, kuidas Jumalal on alati kõrgem ja parem plaan meie eludele. Tihtipeale on meil inimestena asjadest omad nägemused ja omad lootused, kuid Jumalal on hoopis teine visioon. Me arvame, et Jumal tahab muuta vaid ühte asja, omadust või olukorda, kuid tegelikult on tal varuks imeline plaan, kuidas terve meie elu kõige paremas mõttes pea peale pöörata.

Isegi kui mul on omad ootused sellele aastale, siis sisimas ma tean, et Jumalal on minu jaoks nii palju rohkemat varuks ning ta tahab minu ootusi ületada. Võib olla mitte isegi sellisel viisil, nagu mina seda ette kujutan, vaid teistsugustel viisidel – Tema plaani kohaselt. Teekond Jumalaga on seiklus ning ma ootan põnevusega seda peatükki, mis sügisel Inglismaal alguse saab.

Kui keegi tunneb, et tahaks minu seiklustele kaasa aidata, siis palved on alati hinnatud. Lisaks kui keegi soovib ka finantsiliselt toetada minu vaheaastat Inglismaal Freedom Academys, siis on kõik annetused, ükskõik kui suured või väikesed summad, oodatud minu kogumiskontole Swedbankis EE332200221039538403

Kui kellelgi on täiendavaid küsimusi, siis võtke julgelt minuga ühendust.

Armastusega,

Sandra