fbpx Miks tulla VF-ile? | 3D kogudus

Miks tulla VF-ile?

Laupäev, 1. juuni 2019

VF ehk Võimaluste Festival on 3D koguduse igasuvine suursündmus. Eelmine aasta sai sellest osa üle 140 inimese (ja üks koer). Küsisimegi osalistelt, mida VF neile juurde andis ja mida nad ootavad tänavuselt festivalilt.

Hendrik Pihl:

Olen käinud kahel VFil (2017, 2018). Ootan tänavust VFi, sest usun siiralt täie südamega sellesse, et sellel nimel “Võimaluste Festival” on sügavam kaal. Usun, et selleaastane festival annab uusi võimalusi juba “vanadele kaladele” Jumalat täiesti uutmoodi teenida, aga samas on see võimalus kõigile meile oma eludes näha suuremat väärtust ja mõju kui me seda täna oskame teha.

Muidugi on see ka ideaalne võimalus tutvuda uute inimestega. Pluss teadmine kui võimekas programmitiim meil on ning kui põnevil nemad selle aastasest VFist on, lisab mulle tohutult põnevust. Eelnevad VFid on andnud väga-väga palju ja raske on seda sõnadesse panna, aga olen saanud esiteks lihtsalt veel suve lõpus aja maha võtta, mängida mänge ja veeta vabalt aega mugavas keskkonnas, aga lisaks sellele on see mind tõstnud üles läbi kõnede, seminaride, ülistusmuusika ja selle, kui näed, et inimeste elud ja elulood muutuvad mu enda silme all.

 

Lisbel Serbin:

Ma ei kuulu 3D kogudusse, kuid uued kohad on alati huvitavad ja uute inimeste keskel näeme tihti end muutumas ja uue pilgu läbi. Olen olnud osa mitmest 3D üritusest ja sealsete sõprade kutsumise läbi otsustasin ka VFile tulla. Köitev oli nimi ja kõnelejad ja fakt, et kogukondadepõhine kogudus tuleb selleks ajaks kõik kokku. Mind kõnetasid ka teiste noorte lood VFist kui elumuutvast ajast.

Olen käinud Vfil korra – 2018. See oli minu jaoks tõesti julgustav, ootan eriti vaimulikke osi ja sügavust, samuti ülistusõhtut, milles on vägi. VFi ootan ka imelise seltskonna ja vahvate tegevuste pärast. Ootan näha muudetud südameid ja noori elumuutustest tunnistamas. Eelnev VF tõesti murdis mind. Sain veeta aega Jumalaga eraldi ja samuti tutvuda mitmete uute inimestega. See oli mugavustsoonist välja astumine, sest ma polnud oma koguduse keskel. Näha, kuidas toimib kogukondadepõhine kogudus, oli julgustav ja silmaringi avardav. Õppisin eelkõige enda kohta palju uut ja kasvatasin enda usku.

 

Christiana Lainde:

Kokku olen käinud kahel Võimaluste Festivalil. Ootan tänavust VFi just seetõttu, et varasemad aastad on näidanud, kui elumuutev see üritus mitmete inimeste jaoks on, ja olen põnevil, mida Jumal sel aastal ette võtab. Olen samuti põnevil, sest saan aega veeta imeliselt toredate õdede ja vendadega Kristuses ning ma tean, et see tuleb väga hästi veedetud aeg, mis on täis ülistusmuusikat, arukaid inimesi rääkimas tarkust ning rõõmu ja rahu.

Minu esimesel Võimaluste Festivalil juhtus palju, millest võiksin väga pikalt rääkida, kuid peale kõige muu sain seal ka ristitud koos 13 teise inimesega. Kindlasti läks see kirja kui väga elumuutev kogemus ning on mälestus, mis jääb meelde veel kauaks. Minu teine VF oli eriline seetõttu, et võisin seal kaasa teenida ning viia läbi seminari ühel minule väga südamelähedasel teemal - FOMO. VF on koht, kus kasvada koos teistega Jumalas ja kuulata ning näha, kuidas Jumal eriliselt inimeste elus tegutseb. Sinna tasub tulla ning tean isiklikult öelda, et sa ei kahetse oma tulekut! Näeme seal!

 

Henri Erke Kaup:

VF on kindlasti suve üks tippüritusi. Ise osalesin 2017. aastal. Jumal on kohal ning see on mulle väga südamelähedane, kuna andsin VFil ka oma elu Jeesusele. VF on andnud minu elu Jumalale ning läbi selle uusi tõelisi sõpru, julgust, enesekindlust ning elumuutvalt head kasvatust.

 

Annabel Tiideberg:

Siiani olen käinud kahjuks vaid ühel Võimaluste Festivalil. Ootan tänavust Võimaluste Festivali, sest see on kirjeldamatult hea koht isiklikuks arenguks, samas ka vaba keskkond sõprade ning Jumalaga kvaliteetse aja veetmiseks. Eelneval Võimaluste Festivalil 2018, tegin lõpliku otsuse anda oma elu Jeesusele ning olen veendunud, et see oli parim võimalik valik terves minu elus!

 

Erik Hermaküla:

Olen käinud ühel VF-il. VF on aeg, kus saad end muredest välja lülitada ja nautida elu koos kihvtide sõpradega. Seniste sõprade puudumisest pole lugu, kuna VF on koht, kus uued sõprussuhted Sulle sülle kukuvad. Kôige erilisem on muidugi see, mida Jumal me elus teeb läbi selle laagri, vahet pole kas oled mäel vôi orus. 2k18 VF oli ekstreemselt võimas. Ülistusõhtul kogesin võimsat Jumala armu ja Jeesust. Jeesus täitis mind armastusega ning seda armastust, mida seal tundsin, tahan teistele jagada Issanda kaudu. Jeesus andis mulle uue hingamise ning usun, et mitte ainult mulle, vaid rohkem kui sajale inimesele.

 

Grete Kaio:

Olen käinud ühel VF-il (2017). Ootan tänase aasta VF-i, sest ausalt öeldes kahetsesin eelmine aasta väga, et ei tulnud. Suhtlesin õhtuti telefonis sõpradega, kes kohapeal olid, ja nutsin, sest pidin ise minema läbi valusast keskkonnast ja lavastusprotsessist. Selle aja jooksul nägin, et see aeg koguduse keskel on nii vajalik ja hindamatu! Olemegi üks armastav perekond. Lisaks igatsen enim jõuda inimesteni, kes on väljaspool meie praegust koguduse ringi. Olen põnevil sellest, mis Jumal saab veel teha!! Eelnev, 2017. aasta VF arendas kindlasti mu iseloomu. Varem ma nägin pigem piire kui inimeste südant. Usun, et sellest ajast on Jumal mind väga palju voolinud. VF ongi minu jaoks olnud pigem südant muutev kogemus, olen saanud enda suhte Jumalaga veelgi isiklikumaks kasvatada ja tänu sellele hakanud astuma aktiivsemalt samme, et olla rohkem nagu Jeesus!

 

Greete Nippolainen:

Olen käinud kahel VFil. Mõlemad korrad on olnud väga tähendusrikkad. Ootan selle aasta VFi väga, kuna seal on alati võimalus koos sõpradega Jumal riiki teenida ja teha seda nii erinevat moodi. Lahe on näha kõrvalt, kuidas Jumal teiste eludes nii võimsalt tegutseb ning teeb seda alati nii erineval viisil. Esimene VF on mul nii selgelt meeles, kuna seal andsin ma oma elu Jeesusele. Mäletan nii selgelt seda ülevoolavat rõõmu ja neid pisaraid, mis tahtsid välja tulla.

 

Vastuseid kogus Grete Kaio

Võimaluste Festival 2019 toimub 15.-18. augustil Nuutsaku puhkekeskuses, Viljandimaal. Loe lisa ja registreeru 3D kodulehel: https://3dkogudus.ee/voimaluste-festival-2019