fbpx Kui unistused täielikult ei täitu | 3D kogudus

Kui unistused täielikult ei täitu

Reede, 7. märts 2014

Mõned aastad tagasi pidas Judah Smith kõne, kus ta kasutas kirjakohta Hb 11:13, mis mind totaalselt muutis. Pärast pikka loetelu tõelistest Piibli suurkujudest tuleb lause: Need kõik surid uskudes, saamata kätte tõotusi, vaid nähes ja tervitades neid kaugelt. Kuigi me kõik oleme veel elus, siis kas see pole see, mida me inimestena tihti tunneme? Jumal kõnetab meid, annab meile mingisuguse visiooni, mida me täies usus üritame välja elada, kuid see unistus ei lähe täide selliselt nagu me oleme uskunud ja lootnud. Võib-olla olen ma ainuke, kellega nii on juhtunud, kuid ma julgen selgelt tunnistada, et ma olen seda kogenud. See on äärmiselt raske ning vahel võib see meid isegi välja viia selleni, kus me hakkame kahtlema, kas Jumal üldse on andnud meile mingisuguse tõotuse.

Millest ma olen aga aru saanud aastate jooksul (ja eriti seda kirjakohta lugedes), on see, et Jumala tõotuste täitumine ei sõltu ainult meie enda usust. Sa võid uskuda suurelt ja teha kõike, kuid paljud Jumala plaanid, millest meie osa oleme, on pikemad ja kaugele ulatuvamad kui meie enda elu. Ma isiklikult siiralt usun, et Jumal juhib 3D kogudust rajama campus-kogudusi erinevatesse Eesti linnadesse ja ma usun, et selle kaudu võib üle tuhande inimesi usule tulla, kuid ma tahan olla valmis seda uskuma ka siis, kui ma peaksin surema enne kui need tõotused täituvad, nähes neid vaid kaugelt ja osaliselt täitumas. Jumala tõotused on suuremad kui meie elu ja unistused! Ma loodan siiralt, et sa mõistad ja usud seda ning ei kaota oma usku, kui Jumala poolt sulle antud tõotused täituvad sinu nähes vaid osaliselt. Parim on veel ees ning Jumal ei oota sinult rohkem, kui sa talle pakkuda saad!

Jakob